Ampumakilpailut

Lajin esittely

Ilma-aseet

Ilma-asekilpailut aloittavat kilpailukauden ammunnassa. Kilpailuissa ammutaan ilma-kiväärillä sekä ilmapistoolilla. Kilpailut pidetään aina sisätiloissa. Kilpailumatka on 10m kummassakin lajissa.

Häyhä TA –kilpailu

Häyhä kilpailu on tarkka-ampuja kilpailu, jossa aseena käytetään tarkka-ampuja kivääriä. Kilpailu käydään kerran vuodessa ja sillä on SM titteli. Kilpailu on saanut nimensä Simo Häyhästä joka oli kuuluisa tarkka-ampuja sodassa.

 

Perinneaseet

Perinnease kilpailussa käytetään aseita joita käytettiin toisessa maailmansodassa. Kilpailu on erittäin suosittu laji Suomessa ja siihen on helppo päästä mukaan. Lajissa käydään SM tasolla kilpailut. Lajissa ammutaan kiväärillä ja pistoolilla eri lajeja esim: 300m kivääri ja kuvio pistoolilla.

Reserviläisammunnat

Palvelusammunnat ovat aika uusi laji Resulissa. Laji on erittäin hyvä reserviläisille koska siinä ammutaan niin sanotuilla reserviläisaseilla. Kilpailussa on 4 eri lajia, 2 kiväärillä ja 2 pistoolilla. Kummassakin ammutaan tarkkuus-osio sekä kuvio-osio.

RESERVIN ampuma-mestaruuskilpailut

2015 kilpailut järjestetään yhtenä kilpailuna johon osallistuu kummankin liiton jäseniä. Kilpailut ovat varmasti yhdet Suomen suurimmat ja taso on varmasti kova. Kilpailuissa ammutaan seitsemässä eri lajeissa, johon kilpailija voi max:saan osallistua 3 lajiin. Lajit ovat pistoolissa pienoispistooli, isopistooli, pika-pistooli. Kiväärissä lajit ovat kenttäammunta pulttilukkoisella sekä itselataavalla kiväärillä, 22 kivääri 3-asento, 22 kivääri makuu.

Falling Plates

Falling plate kisa on uusin laji joka on otettu Resulin lajiksi. Kilpailumuoto on suoraan rauhanturvaajien ammunnoista joita käydään YK joukoissa sekä Suomessa Rauhanturvaajaliitossa.

Kilpailussa käytetään reserviläiskivääriä joka on itselataava kivääri. Ampumamatka on 150m ja siellä on 10 metallitaulua jotka pitää kaataa mahdollisimman nopeasti. Joukkueessa on 3 ampujaa ja heillä on 8 patruunaa per lipas käytössä. Ennen ammuntaan joukkue juoksee 50m aseiden kanssa ampumapaikalle jossa lipas odottaa. Ajanotto alkaa kun annetaan merkki lähteä juoksemaan. Nopeimmin juoksun ja ammunnan suorittanut joukkue voittaa.

ILMOITTAUDU TULEVIIN TAPAHTUMIIN

NIMIKATEGORIAPAIKKAKUNTAAJANKOHTA